Poziv za učešće na javnoj diskusiji „Evroatlantske integracije BiH“

Nova ideja RS 2030 poziva sve zainteresovane građane Republike Srpske i Bosne i Hercegovine da uzmu učešće u javnoj diskusiji pod nazivom „Evroatlantske integracije BiH“ , te da kroz dijalog dođemo do relevantnih informacija o tome šta evroatlantske integracije znače za Bosnu i Hercegovinu. 

Imajući u vidu koliko je važno otvoriti dijalog na jednu od trenutno najosjetljivijih tema u BiH, odlučili smo da organizujemo javnu debatu i okupimo stručnjake, akademsku zajednicu, predstavnike međunarodnih organizacija, oružanih snaga, predstavnike udruženja poslodavaca, narodne poslanike, predstavnike političkih partija, medije, ali i studente, koji će imati priliku da diskutuju na temu „Evroatlantske integracije BiH“.

Cilj je da smanjimo predrasude koje dominiraju u javnom mnjenju, da pružimo priliku učesnicima da iznesu jasne činjenice i argumente o trenutnom stanju BiH u kontekstu procesa evroatlantskih integracija.

U uvodnom dijelu diskusije biće predstavljeno istraživanje „Stavovi građana u Republici Srpskoj o evroatlantskim integracijama“.

Diskusija će se održati u sedam gradova Republike Srpske.

Napominjemo da je prisustvo moguće samo uz obaveznu prijavu i da je broj mjesta ograničen.

Možete se prijaviti do 15. oktobra.

Više informacija možete dobiti putam mail-a: u.g.novasrpskaideja@gmail.com

Svi zainteresovani se mogu prijaviti, te pogledati lokacije i datume na linku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *